Kedrovo ulje 250ml

3950,00 rsd

Nema na zalihama

Opis

Kedrovo biljno ulje koje se dobija hladnim presovanjem kedrovih oraščića, je već godinama predmet naučnih istraživanja. Naučnici su jedinstveni u mišljenju da je kedrovo ulje vredna namirnica korisna za lečenje mnogih bolesti, koja nema štetnih nuspojava. Jedinstveni sastav ovog ulja daje mu neverovatne lekovite karakteristike, za koje ne postoji ništa slično u prirodi.

Obilje vitamina – kedrovo je ulje bogato vitaminima A, E, B i D, te predstavlja prirodni koncentrat omega 3 i 6 masnih kiselina, koji pomaže pri smanjenju holesterola u krvi i sprečava pojavu zadebljanja na zidovima krvnih sudova.

Sadrži i bakar, magnezijum, mangan, silicijum, vanadijum, kalijum, fosfor, kalcijum, molibden, jod, kalaj, bor, cink i titanijum, vredne antioksidanse te čak 19 aminokiselina. Hladno ulje kedra izvrsno deluje na bolesti digestivnog sistema, a pogodno je za trudnice, dojilje i decu.

Nezasićenih masnih kiselina omega-3 i omega-6 sadrži triput više nego riblje ulje, a vitamina E pet puta više nego maslinovo ulje.

Čuva srce i krvne sudove – povoljno utiče na kardiovaskularni sistem, snižava holesterol, proređuje krv, poboljšava elastičnost krvnih sudova i normalizuje krvni pritisak. Ovo ulje je dragoceno i u lečenju i sprečavanju proširenih vena, angine. Starijima pomaže u slučaju reumatizma i gihta.

Nezamjenjive masne kiseline u sastavu kedrovog ulja efikasno se bore sa teškim metalima i drugim toksinima prisutnim u organizmu.

Redovno korišćenje ulja normalizuje rad nervnog sistema i ubrzava metabolizam. Uočen je i brži oporavak nakon teških bolesti, posebno kod pacijenata obolelih od karcinoma.

Ovo retko i visokovredno ulje poboljšava fizičke i mentalne sposobnosti, leči čireve na želucu, uravnotežuje krvni pritisak i može se koristiti kao prevencija ateroskleroze.
Lokalno, ulje se primenjuje za lečenje opekotina i rana.

Može se koristiti i za masažu nakon kupke ili saune. Čini kožu elastičnom i štiti je od gljivica i isušivanja.

Koristi se iu kulinarstvu : dodajte ga u salatu ili bilo koju hladnu zakusku. Daje jelima izvrstan ukus i snabdeva organizam važnim vitaminima i mineralima.

U svrhu lečenja, preporučeno doziranje kedrovog ulja je 1 kašičica 2-3 puta dnevno pre obroka. Terapija bi trebala trajati najmanje 20 dana.

Zemlja porekla: Rusija 

Uvoznik: Haralampije doo

Dodatne informacije

Težina0,55 kg