Čaj od čage serije „Altajsko bilje“, 20 filter kesica po 1,5 g.

500,00 rsd

2 na zalihama

Opis

Lekovito bilje, plodovi, korenje i njegovi rizomi predstavljaju krajnje dragocen prirodan i lekovit izvor, koji se veoma dugo koristi u medicini i kozmetologiji. Od davnina su ih koristili u borbi protiv raznih bolesti, za jačanje imuniteta i povećanje vitalnosti organizma.

„Čaga“ iz serije „Altajsko bilje“ preporučuje se kao dodatan izvor polifenolnih jedinjenja, budući da se sastoji od kompleksa hromogenih supstanci.

Čaga („brezina gljiva“) je višegodišnja gljiva iz porodice medicinskih gljiva – polipora, koje parazitiraju na stablima odraslih breza. U narodnoj medicini koristi se kao sredstvo protiv tumora, kao i za jačanje imuniteta, poboljšanje razmene materija. Čaga se upotrebljava kod raznih vrsta gastritisa sa smanjenom sekretornom funkcijom, čira na želucu i dvanaestopalačnom crevu, polipa u želucu i crevima. Na početnim stadijumima onkoloških oboljenja preparati na bazi čage mogu usporiti razvoj tumora. Oni deluju uglavnom simptomatski, umanjuju bol, poboljšavaju opšte stanje bolesnika, jačaju odbrambene funkcije organizma.

Kontraindikacije: individualna intolerancija na neku od komponenata, trudnoća i dojenje. Pre upotrebe prepočuje se konsultacija sa lekarom.

 

Čaga – biološki aktivan dodatak ishrani.

  • Biogeni stimulator koji ima reparativno, antioksidantno, antitoksično, imunomodulatorno, protivupalno, opšte tonizirajuće (otklanja umor, povećava radnu sposobnost), analgetičko, smazmolitično, diuretičko, laksativno, antimikrobno dejstvo.
  • Normalizuje razmenu materija i funkcije gastrointestinalnog trakta.
  • Usporava rast tumora različitog porekla (usporava razvoj tumorskih ćelija).
  • Normalizuje rad gastrointestinalnog trakta.
  • Reguliše metaboličke procese.

Plodonosno telo „brezine gljive“ sadrži polifenole, triterpenoide, smole, agaricinsku kiselinu, flavonoid inotodiol, alkaloide, polisaharide, sterine, lignin, pigmente, znatnu količinu mangana, kao i gvožđe, silicijum, srebro, sumpor, fosfor, aluminujum, kalcijum, kalijum, magnezijum, bakar, cink.

 

Pretpostavlja se da je upravo kompleks polifenola (koji je po strukturi sličan huminskim kiselinama) zaslužan za antioksidantna svojstva čage. Mikroelementi učestvuju u regulisanju i aktiviranju enzimskih sistema.

Sastav: čaga.

Rok upotrebe: 2 godine.

Uslovi čuvanja: čuvati na suvom mestu zaštićenom od sunčeve svetlosti, van domašaja dece, na temperaturi do najviše +25 °S.

 

Preporučuje se kao biološki aktivan dodatak ishrani – izvor polifenolskih jedinjenja, koji sadrži kompleks hromogenih supstanci.

Ne smatra se lekom.  

Uputstvo za primenu: 1 filter kesicu (1,5 g) zaliti sa 1 čašom (200 ml) ključale vode, ostaviti da odstoji 60 minuta. Doza za odrasle iznosi 1/2 ili 1/3 čaše 2-3 puta dnevno, uz obrok. Gotovi preparat čuvati u frižideru. Primenjuje se tokom perioda od 3 do 4 nedelje.

Kontraindikacije: individualna intolerancija na sastojke proizvoda, trudnoća, dojenje. Pre početka primene preporučuje se zatražiti savet lekara.

Proizvođač: OOO Alsu Rusija

Uvoznik: Sibir logistic doo 

Dodatne informacije

Težina0,06 kg