ARTRO-AKTIV HRANLJIVI KREM BALZAM 35gr

1100,00 rsd

7 na zalihama

Šifra proizvoda: 4607001340379 Kategorije: ,

Opis

Krem-balzam ARTRO-AKTIV HRANLJIVI treba primenjivati kod:
* osteoartroze (artrita);
* osteohondroze kičme;
* povreda zglobova u postraumatskoj fazi;
* za sprečavanje starosnih i traumatskih degenerativno-distrofičkih oboljenja zglobova

Delovanje krem-balzama ARTRO-AKTIV HRANLJIVI:
– usporava napredovanje osteoartroze, osteohondroze;
– stimuliše procese obnavljanja hrskavice zgloba, sprečava dalje razaranje tkiva hrskavice;
– poboljšava podmazanost zglobova: normalizuje sastav, stvaranje unutarzglobne tečnosti, poboljšava njenu sposobnost podmazivanja;
– poboljšava pokretljivost i funkcije obolelog zgloba;
– aktivizira cirkulaciju u oblasti obolelog zgloba, poboljšava ishranjenost hrskavice;
– vrši umereno protivupalno dejstvo.
Način primene krem-balzama ARTRO-AKTIV HRANLJIVI:
Krem-balzam naneti ravnomerno u tankom sloju na kožu, u oblasti zglobova.
Krem-balzam se u potpunosti apsorbuje u toku 2-3 minuta i deluje 10-12 časova. Kura lečenja – 6-12 nedelja. Da bi se sprečilo pogoršanje oboljenja zglobova, ponoviti kuru kroz 2-6 meseci.
Važno je da se zna!
Međunarodna medicinska praksa je pokazala: obnavljanje tkiva hrskavice je dugotrajan fiziološki proces koji traje najmanje 2-3 meseca. To je povezano sa osobenostima cirkulacije i niskim tempom regeneracije zglobnog tkiva.
Za kvalitetno lečenje osteoartroze neophodno je koristiti ARTRO-AKTIV HRANLJIVI redovno, u obliku kura, najmanje dva puta godišnje. Ovo će omogućiti ublažavanje simptoma oboljenja i sprečavanje pogoršanja procesa upale u zglobovima.
tm Korišćenje krem-balzama ARTRO-AKTIV jednokratno, ili od slučaja do slučaja, ima malo efekta.
KORISNE INFORMACIJE O ZGLOBOVIMA
Šta je to osteoartroza?
Osteoartroza (artrit) je najrasprostranjenije oboljenje zglobova, kod koga dolazi do postepenog razaranja hrskavice zgloba. Zatim se u patološki proces uvlače kost koja se nalazi ispod zgloba (sa stvaranjem bočnih koštanih izraslina- osteofita), unutrašnji omotač zgloba, tetive unutar zgloba, zglobna kapsula, mišići i žile oko zgloba.
Simptomi osteoartroze:
– bolovi u zglobovima prilikom opterećenja koji se pojačavaju uveče, a koji se smiruju za vreme mirovanja i noću;
– «startni» bolovi koji se javljaju u zglobu posle perioda mirovanja pri prvom pokretu;
– osećaj stešnjenosti, «osećaj gela» u zglobu posle odmora;
– osećaj kao da imate klin u zglobu (blokada zgloba) – iznenadan, oštar bol u zglobu pri najmanjem pokretu;
– pojačani bol i sevanje u zglobovima pri promeni vremena;
– karakteristično krckanje u zglobu prilikom kretanja;
– otežana pokretljivost i deformacija zgloba.
Ako se ignorišu ovi simptomi, ili se smatra da ništa ne može da se uradi, stanje će se postepeno samo pogoršavati. Oboljenje zglobova nikada samo od sebe ne prolazi. Posledice lakomislenog odnosa i odsustvo lečenja – je napredovanje osteoartroze koje može dovesti do invalidnosti i nepokretnosti.
Zašto dolazi do upale zgloba kod osteoartroze i zašto je to opasno?
Uzrok jakog bola u zglobu je upala. Kod osteoartroze njega izazivaju komadići koji se odlamaju od bolesnog zgloba i padaju u šupljinu zgloba. Imunogene ćelije – leukociti – pokušavaju da odstrane ove komadiće, zbog čega stvaraju specijalne supstance – fermente koji rastavaraju hrskavicu. Problem je u tome što ovi frmenti-«rastvarači» počinju aktivno da razaraju i normalno tkivo hrskavice. Imunogene ćelije bukvalno «proždiru» hrskavicu. Nastaje upala. Upaljeni zglob postaje bolan pri najmanjem dodiru, crveni i otiče.
Važno je da se zna! Upala dovodi do ubrzanog razaranja tkiva hrskavice, zglob propada. U ovom periodu je nemoguće lečiti tkivo hrskavice. Zato je veoma važno da se ne trpi bol u zglobovima, a kod prvog signala za uzbunu, što je moguće pre sanirati upalu.
Kako balzam ARTRO-AKTIV HRANLJIVI regeneriše Vaše zglobove
U zdravom zglobu tkivo hrskavice se sve vreme obnavlja. Specijalne ćelije hrskavice – hondrociti- stalno je « razgrađuju» i ponovo grade. Ovo je veoma spor i složen proces koji traje nekoliko meseci.
Ukoliko obnavljanje u nekom trenutku počne da zaostaje za razaranjem – razvija se osteoartroza. Hrskavica prestaje normalno da radi, postaje suva i hrapava, razdvajaju se vlakna, nastaju pukotine, od nje se mogu odlamati komadići. Ovo dovodi do razvoja upale zgloba – akutne i hronične.
Jedini način da se uspori razvoj osteoartroze i poboljša stanje zglobova, kao i da se uspostavi ravnoteža između razaranja i izgradnje tkiva hrskavice je – pomeriti je na stranu obnavljanja hrskavice. Da izgrade ponovo hrskavicu mogu samo hondrociti koji normalno funkcionišu.
ARTRO-AKTIV HRANLJIVI omogućuje hondrocitima najbolje uslove za obnavljanje tkiva hrskavice. Zato u sastav krema ulaze specijalne supstance – bioaktivni hondroprotektori (hondroitin sulfat, glukozamin sulfat, acetil glukozamin) koji:
poboljšavaju sastav i sposobnost podmazivanja zglobne tečnosti, normalizuje njeno stavaranje;
poboljšava ishranjenost i vitalnost hondrocita, sprečava njihovo uništavanje;
smanjuje razaranje hrskavice – neutrališe dejstvo fermenata koji »razjedaju» tkivo hrskavice, i povećavaju otpornost hondrocita na dejstvo ovih fermenata;
doprinosi obnavljanju hrskavičavih površina zgloba – stimuliše rad hondrocita u obolelom zglobu, povećava njihovu aktivnost «građenja»;
Na žalost, čak u najpogodnijim uslovima obnavljanje tkiva hrskavice je spor proces koji traje najmanje 2-3 meseca. I za vreme čitavog ovog perioda regeneracije, neophodno je obezbediti kvalitetnu ishranu zgloba hondroprotektorima.
Važno je da se zna! Korišćenje hondroprotektora jednokratno, ili od slučaja do slučaja, ima malo efekta.
Krem-balzam ARTRO-AKTIV HRANLJIVI usporava napredovanje osteoartroze i osteohondroze, sprečava pogoršanja, smanjuje bol i druge simptome oboljenja zglobova, poboljšava pokretljivost i funkcije obolelih zglobova.
LINIJA ARTRO-AKTIV – SAVREMENO REŠENJE PROBLEMA ZGLOBOVA
Linija ARTRO-AKTIV ostvaruje u sebi savremeni kompleksan prilaz i najnovija medicinska dostignuća u oblasti funkcionisanja zglobova.
ARTRO-AKTIV HRANLJIVI – krem-balzam sa efektom obloge i 8-stepenim sistemom transporta
ARTRO-AKTIV HRANLJIVI – je novi savremeni krem za zglobove koji poseduje jedinstveni «efekat obloge» . U sastav krem-balzama ulaze specijalne komponente koje odmah posle njegovog nanošenja na kožu obrazuju delimično poroznu ultraopnu.
Ona ne dozvoljava aktivnim supstancama krem-balzama da isparavaju i, istovremeno, ne zadržava vlagu i omogućuje kvalitetno disanje kože.
Zatim počinje da radi 8-stepeni sistem transporta koji omogućava prolazak krupnih molekula hondroprotektora kroz sve slojeve kože.
Uporedna predklinička ispitivanja su pokazala: ovakav sistem transporta hondroprotektora u zglob je za 30% efektivniji nego kod sredstava prethodne generacije sa dimeksidom (dimetilsulfoksidom).
Zahvaljujući tome, bioaktivne komponente krem-balzama ARTRO-AKTIV HRANLJIVI u potpunosti prodiru pod kožu i brzo stižu do unutarzglobnog krvotoka. One lokalno deluju na oboleli zglob, obezbeđujući maksimalan terapijski efekat. Krem-balzam se u potpunosti apsorbuje, ne ostavlja nikakve tragove i ne zahteva spiranje.
PAŽNJA! Ukoliko imate simptome upale:
bol u zglobu;
naduvenost i otok zgloba;
crvenilo u oblasti zgloba;
povećanu temperaturu u oblasti zgloba;
otežanu pokretljivost i poremećaj rada zgloba.
Vi morate, što je moguće pre, da ublažite i sanirate upalu!
U tom slučaju, na prvoj etapi lečenja treba otkloniti upalu, umanjiti bol i omogućiti pokretljivost obolelih zglobova. Da biste sanirali upalu, preporučuje se primena uljanog balzama ARTRO-AKTIV TOPLI. Samo posle ovoga je moguće kvalitetno lečenje zgloba i uspostavljanje njegovog normalnog funkcionisanja.
Važno je da se zna! Otklonivši bol i otok, samo smo sanirali akutnu upalu, ali nismo izlečili zglob. Vrlo često pacijenti, čim bol nestane, prekidaju svako lečenje. To je neoprostiva greška!
Najvažnija je druga etapa lečenja osteoartroze – očuvanje hrskavice zgloba, rehabilitacija zgloba, uspostavljanje njegovog normalnog rada pomoću krem- balzama ARTRO-AKTIV HRANLJIVI.
Krem-balzam ARTRO-AKTIV HRANLJIVI se idealno dopunjava sa ostalim preparatima linije ARTRO-AKTIV, a takođe se može uspešno koristiti zajedno sa svim sredstvima protiv upale.

Dodatne informacije

Težina0,08 kg