DMSO 33%

700,00 rsd

7 na zalihama

Šifra proizvoda: 8606105854184 Kategorije: , , , ,

Opis

Dimetilsulfoksid (DMSO) je prirodna vodotopiva tečnost. To je bezbojna nesintetisana tečnost ekstrahovana i dobijena preradom sokova iz celuloznog drveta, kao takav on nije lek i ne može se registrovati kao lek. 

Može da iritira kožu preosetljivih ljudi pa pre upotrebe testirajte malu količinu (prsnite) na mali prostor na ruci. Ako je reakcija: crvenilo , svrab i jako pečenje kože, to će nestati za desetak minuta, ali ovaj proizvod onda nije za Vas.

Uvek treba da očistite oblast koju želite da tretirate. Uklonite i vaše omiljene kreme, jer DMSO će ih rastvoriti i Vaša koža će to da upije bez selekcije, tako da postoji rizik da neke toksične supstance unesete u svoj organizam. Većina DMSO-a će prodreti u kožu u roku od 15 minuta. Izbegavajte kontakt sa svim toksičnim supstancama tri sata nakon upotrebe DMSO-a.

DMSO se može koristiti kod povrede skočnog zgloba (teniseri nakon prskanja po bolnom mestu ubrzo nastavljaju meč), migrenozni bolovi će utihnuti ubrzo nakon apliciranja, bitno je reagovati odmah nakon što osetite pojavu i modrice će izbledeti ako blagovremeno reagujete. DMSO ima dobra krioprotektivna svojstva: pokazao se izuzetno dobro kod promrzlina prstiju, brojna su svedočenja u korist DMSO-a, izbegnute su mnoge amputacije. Izvrstan je i kod opekotina od vatre ili električnog luka, regeneracija tkiva je uglavnom potpuna i sa vraćenim funkcijama.

Prilikom nanošenja možete smanjiti iritaciju ako tapkate čistim prstima po koži, ubrzaćete proces i efekti će trajati duže. Možda ćete želeti da eksperimentišete sa količinom DMSO-a koju nanosite da vidite kako to utiče na Vaš bol, tako možete naći minimalnu količinu koja olakšava bol. Blago peckanje pri upotrebi ne treba da Vas obeshrabri.

Koliko često se može koristiti DMSO ?

Učestalost upotrebe zavisi od toga da li je Vaš problem akutan (npr. oticanje uganutog zgloba) ili je hroničan (traje dugo kao kod artritisa).

Kod akutnih stanja preporučuje se primena na svaka dva sata u narednih šest do osam sati od povređivanja. Nakon toga, u narednih nedelju dana primenjivati na svakih četiri do šest sati, najduže tri nedelje.

Kod hroničnih stanja, možda ćete primetiti odmah smanjenje bolova ali do maksimalnih koristi nekada može da potraje iI par meseci pa I godinu dana. Jedna aplikacija dnevno se preporučuje.

DMSO se oslobađa iz organizma u roku od 24h. Ipak, preporučuje se pauziranje dva dana za redom i kod akutnih i kod hroničnih stanja ako su u pitanju višemesečne primene jer DMSO ima kumulativan efekat, što se duže koristi treba umanjivati doze ili praviti česte pause u primeni. Svaka osoba drugačije doživljava i reaguje na bol.

Upozorenja kod korišćenja DMSO

Trudnicama se ne preporučuje upotreba.

Nemojte ga koristiti sa lekovima, acetonom, kiselinama – zbog moguće interakcije.

Povećava efekte lekova kao što su razređivači krvi, steroidi, lekovi za srce, sedativi itd.

Uvek prskajte na čistu, opranu kožu.

Izbegavajte prskanje u oči, isperite ako do toga dođe.

Čuvajte van domašaja dece

Ostala upozorenja

  1. DMSO nemojte koristiti na mestima gde vas je ujeo insekt, jer toksične supstance iz seruma insekta mogu se proširiti po zoni ujeda i izazvati Vašu nelagodnost.
  2. Iako pomaže kod zaraslih rana u bržem smanjenju ožiljka, ne treba ga nanositi na inficirane otvorene rane.
  3. Ostanite daleko od toksičnih supstanci za vreme i posle primene DMSO-a najmanje tri sata.
  4. Ako slučajno prospete otrovne supstance na sebe nakon korišćenja DMSO-a, ne paničite, samo ih odmah isperite vodom i sapunom.
  5. Prilikom upotrebe, DMSO oseća se miris nalik na beli luk, to Vam može izazvati neprijatnost u društvu.

DMSO pomaže u detoksikaciji od teških i toksičnih metala. Sumpor se vezuje sa toksičnim i teškim metalima (živa, olovo, aluminijum, kadmijum, arsen, nikl) i eliminiše ih preko mokrenja, defekacije i znojenjem.

DMSO ima radioprotektivne efekte, u niskim koncentracijama sprečava raspad dvostrukog lanca DNK i mutagene efekte zračenja u ćelijama. Može se koristiti neposredno pre snimanja preloma rentgenom, pogotovu je dobro aplicirati ga pre snimanja zuba RTG aparatima.

Sastav:

  1. DMSO sadržaj GC 99,9 PA kvaliteta rastvor 33%
  2. Prečišćena voda

Dodatne informacije

Težina0,1 kg