911 UGRISEPT lecenije: akne, komedoni, seboreje i neke vrste dermatisa 100 ml

850,00 rsd

Nema na zalihama

Šifra proizvoda: 4607010242589 Kategorije: ,

Opis

Sastav i delovanje

Osnovne materije koje ga čine su oksid cinka i alatoin. Pomoćne materije koje pojačavaju delovanje preparata su ulje lavande, pirolidon karboksilat cinka, vitamin E, diazolidinil, jodopropinilbutilkarbamat i dr.

Ugrisept 911 se efikasno bori sa bubuljicama zahvaljujući aktivnim materijama koje ima u svom sastavu. Svaki od sastojaka ponaosob deluje pozitivno na kožni omotač, a kad se ujedine mogu brzo da minimiziraju procese upale. Kako deluju aktivne materije Ugrisepta?

        Oligosaharid alfa glukan — ovo jedinjenje predstavlja hranljivu sredinu za korisnu mikrofloru, pojačava zaštitnu osobinu kožnog omotača.

         Stearat izooktila— ovaj sastojak je potreban za poboljšanje nanošenja i raspodele sredstva. Vrši funkciju sastojka koji formira kremu.

         Decilenglikol — jedinjenje koje uspešno sprečava rast patogenih mikroorganizama. Fungicidno i antimikrobski deluje na mikrofloru. Antiseborejno delovanje je uskladjeno sa normalizacijom rada lojnih žlezda.

         Alantoin — ovo jedinjenje ima javno izraženi keratolitički efekat. Alatoin doprinosi omekšavanju i uklanjanju oljuštenog gornjeg sloja epitela, oslobadja začepljene pore i olakšava izlučivanje sebuma lojnih žlezda. Efekat toga su smanjenje broja komedona i smirivanje upalnih procesa. Ima očišćavajući i protivupalni efekat, zaživljava rane.

         Propilenglikol — zadržava vlagu u tkivu, sprečavajući istovremeno prevremeno starenje i dehidraciju tkiva.

         Pirolidonkarboksilat cinka je antiseptik koji dezinfikuje kožne omotače.

Indikacije i kontraindikacije

Ovaj lek se primenjuje pri lečenju odredjenih kožnih bolesti.

– akne

– komedoni;

– SEBOREJA

– neke vrste dermatita.

Bolest akni lakog i srednjeg stepena se lako leči upotrebom Ugrisepta 911 bez dopuskih sredstava u toku lečenja. Medjutim, teži oblik bolesti zahteva konsultacije sa dermatologom i naznačavanje specifičnog tretmana.

Kao jedinu kontraindikaciju pri primeni preparata specijalistu su priznali alergičnost na pojedine sastojke preparata.

Primena

Krem Ugrisept 911 se nanosi na čistu prethodno obradjenu kožu. Kožu pre toga očisti penom ili gelom za umivanje. Oboleli od kožnih bolesti mogu se posavetovati sa dermatologom i upotrebiti ono sredstvo koje on preporuči. U tom slučaju efekat od primene Ugrisepta će biti mnogo bolji. U nekim slučajevima može se upotrebizti preparat od perutanja kako bi se koža maksimalno pripremila za primenu sredstva.

Na očišćenu i prosušenu kožu se vrhovim prstiju nanosi krema Ugrisept 911 i rasporedjuje se tankim slojem na oštećeno mesto (leziju). Specijalisti preporučuju da se sredstvo nanosi 2 puta u roku od 24 sata laganim kružnim pokretima uz masiranje oštećenog mestf. Lagana tekstura kao i činjenica da se preparat lako apsorbuje omogućava da se isti koristi i kao podloga za dnevnu šminku. Takodje se preporučuje da se nanosi pred spavanje pošto tada koža odmara i aparat je najefikasniji.

Nemojte nanositi deblji sloj. Dovoljna je mala količina. Višak nanete kremese može ukloniti jastučićem od vate ili vatnim diskom. Neki pacijenti ističu specifično probadanje ili peckanje posle primene kreme.

Bočni efekti

Klinički nisu konstatovane nikakve bočne reakcije izazvane primenom Ugrisepta 911.

Dodatne informacije

Težina0,13 kg