PSORI-NORM krema-Originalna ruska krema sa topovskom mašću i ekstraktima lekovitog bilja

1100,00 rsd

5 na zalihama

Šifra proizvoda: 4670020494880 Kategorije: , , ,

Opis

Komponente kreme PsoriNorm ciljano deluju na žarište upale, odstranjujući odumrle ćelije, obezbeđuju koži visoku dostupnost biološki aktivnih supstanci, doprinoseći brzoj obnovi kože. PsoriNorm krema sadrži kortikosteroidne hormone.

AKTIVNI SASTOJCI:
Medicinski solidol (topovska mast), naftalan ulje, med, ekstrakt čajnog drveta (melaleuca alternifolia), cveta, lista i stabljike, ekstrakt dvozuba (bidens tripatrita), cveta, lista i stabljike, ekstrakt lavande (lavandula angustifolia), ekstrakt šipurka (rosa canina), ekstrakt kamilice (chamomilla recutita), ekstrakt nevena (calendula officinalis), vitamin A, eterično ulje lavande (lavander oil), eterično ulje eukaliptusa (eucalyptus Oil).

NAČIN DELOVANjA PSORINORMA:

Solidol (od latinskog, solidus – gust i oleum – ulje) ili u narodu poznatiji kao topovska mast je baza i glavni sastojak PsoriNorm kreme. Više decenija se koristi za tretiranje psorijaze, ekcema i dermatoza različite etiologije. Zahvaljujući brojnim medicinskim studijama dokazana su korisna svojstva za tretiranje kožnih bolesti i umirenje svraba, solidol (topovska mast) za lečenje dermatoloških oboljenja je mešavina ulja (prethodno obrađenih i izloženih visokim temperaturama). Da bi se postigao efekat viskoznosti, uljima se dodaju soli kalcijuma i mešavine masnih kiselina. Medicinski solidol sadrži: soli kalcijuma, 18% alkalna jedinjenja, vodu, petrohemijske proizvode (naftalan). Efikasnost solidola zavisi od aktivnih supstanci. U PsoriNorm krem uključene su pored solidola (topovska mast) mineralne i biljne komponente što čini najpoželjniju kombinaciju za rešavanje dermatoloških problema, a u prvom redu psorijaze, ekcema, dermatitisa…

Naftalan nafta (planinsko ulje) je jedinstveni lekoviti faktor koji nema analog u celom svetu. To je gusta crno braon tečnost specifičnog mirisa koja sadrži: aromatične ugljovodonike, naftenske ugljovodonike, smolaste supstance, naftenske kiseline, sumpor, jedinjenja azota, elemente (bakar, cink, mangan, jod…) u tragovima. Naftalan poseduje visok procenat naftenskih ugljovodonika koji potiču iz fosila riba, imaju antiinflamatorno, analgetsko, vazodilatatorsko, antialergijsko dejstvo, takođe povećavaju intezitet metaboličkih procesa. Balneološki (nauka o lekovitoj primeni mineralnih izvora) efekat naftalana na organizam je u tome da njegove bioaktivne supstance prodiru u kožu i stimulišu biosintezu sopstvenih hormona i poboljšavaju metabolizam tkiva.

Med ima izrazitu moć hidratacije, zahvaljujući aminokiselinama, vitaminima, i proteinima. On sadrži antimikrobna svojstva koja uništavaju bakterije i time sprečavaju infekcije. Od davnina se koristi za hidrataciju suve i umirivanje iziritirane kože.

Ekstrakt čajnog drveta je jedinstvenoantibakterijsko 100% prirodno sredstvo koje ima sposobnost da normalizuje aktivnost lojnih žlezda, sprečava stvaranje akni, skuplja proširene pore, deluje kao antiseptik i sprečava širenje upala, hidrirajući i isceljujući kožu.

Dvozub je adaptogena biljka koja poboljšava zaštitna svojstva kože. Čaj od trodelnog dvozuba se još od davnih vremena koristi za omekšavanje kože i otklanjanje akni, jer njegovi ekstrakti deluju antibakterijski,čiste kožu, jačaju njenu zaštitnu funkciju, podstiču metabolizam i obnovu ćelija. Biljka sadrži flavonoide – aktivne supstance, koje smiruju pocrvenelu i nadraženu kožu. Dvozub ima antizapaljenska i antibakterijska svojstva i posebno je efikasan protiv alergijskih reakcija kože.

Ekstrakt i etarsko ulje lavande se za spoljašnjuupotrebu koriste kod poremećaja periferne cirkulacije i kao protivupalno i umirujuće sredstvo. Postoje istraživanja koja tvrde da poseduje širok antigljivični spektar (razara membrane gljivičnih ćelija). Ulje lavande sprečava da bakterije prouzrokuju incijalnu infekciju, reguliše višak sebuma i smanjuje mogućnost pojave ožiljaka.

Ekstrakt šipurka je veoma bogat vitaminom C, čiji nedostatak najčešće izaziva suvoću, sitne linije i bore na licu, moćan je antioksidans i štiti kožu od stresa. Pogodan je za suvu i osetljivu kožu obzirom da ima regenerativna svojstva. Dejstvom aktivnih sastojaka koža zadržava vlagu u gornjim slojevima i unapređuje obnovu oštećenog tkiva.

Kamilica ekstrakt sadrži flavonoide koji su poznati po antioksidativnom svojstvu što znači da štite kožu od slobodnih radikala. Prodirući u dublje slojeve kože oni je regenerišu i pospešuju stvaranje kolagena. Pored toga što jača tanku kožu sklonu oštećenjima takođe je hrani.U kamilici se nalazi i vitamin B2 koji je zaslužan za lepotu našeg tena. Deluje antialergijski i može sprečiti pojavu crvenila.

Ekstrakt nevena važan je u PsoriNorm kremi zato što je namenjen ubrzavanju regeneracije i revitalizacije kože, umirivanju crvenila, iritacija i inflamacija. Takođe, odlično je sredstvo za negu suve kože, jer joj vraća njenu prirodnu vlažnost, a zbog antioksidanasa u svom sastavu štiti je i od prevremenog starenja.

Vitamin A (Retinol) je zaštitnik tkiva i kože, štiti ćelijske membrane i jača kožu i sluzokožu, čime pomaže sprečavanje brojnih infekcija. Njegova uloga u Psori Norm kremi je obnavljanje epitela i epiderma kože.

Eterično ulje eukaliptusa se koristi za negu masne kože,ima izraženo protivupalno delovanje. Osim što poseduje specifičan svež miris, eterično ulje eukaliptusa poseduje snažno analgetsko delovanje.

KADA SE PRIMENJUJE I KOME JE NAMENjEN PSORINORM?
Kao pomoćnu terapiju lekar ili farmaceut može preporučiti PSORINORM u sledećim stanjima:
– psorijaze;
– ekcema nepoznate etiologije;
– dermatitisa nepoznate etiologije;
– atopijskog dermatitisa;
– neurodermatitisa;
– alergijske bolesti kože;
– keratodermije (zadebljanja kože);
– ihtioze (ljuspanje, perutanje kože).
PSORINORM se može kombinovati sa ostalim lekovitim biljem, čajevima i lekovima.

NAZIV PROIZVODA: PSORINORM, 125 ml.

KAKO SE PRAVILNO KORISTI PSORINORM?
Način primene: ravnomerno se nanosi na problematične delove kože 1 do 2 puta dnevno.

KONTRAINDIKACIJE: Individualna preosetljivost na sastojke kreme.
Preporuka: Na najosetljiviji deo kože (unutrašnja strana podlaktice) naneti manju količinu kreme i sačekati 60 minuta. Ukoliko se ne pojave reakcije u vidu crvenila, svraba i dr. kremu možete bezbedno koristiti.

UPOZORENjA: Ne nanositi na otvorene rane, izbegavati kontakt sa očima i sluzokožom.

DATUM PROIZVODNjE I ROK TRAJANjA: Označeni na ambalaži.

NAČIN ČUVANjA: Proizvod čuvati zatvoren, u originalnom pakovanju na suvom i tamnom mestu, na temperaturi od 0 do 25º S. Ne izlagati direktnoj sunčevoj svetlosti. Ne ostavljati u blizini uređaja za grejanje.

ISPITIVANjE: Proizvod je laboratorijski ispitan. N a osnovu dobijenih rezultata laboratorijskog ispitivanja i stručnog razmatranja, u skladu sa Zakonom o bezbednosti hrane, Zakonom o zdravstvenoj ispravnosti životnih namirnica i predmeta opšte upotrebe i odgovarajućim podzakonskim aktima, proizvod ispunjava uslove propisane navedenim zakonskim aktima i bezbedan je za upotrebu.

POREKLO PROIZVODA:
Proizvođač: Za Rulek RBF doo proizvodi “Alteja” 659322, Rusija, Altajski kraj, g. Bijsk, ul. Socialističeskaja 11, zgrada 1.
Uvoznik: Rulek RBF doo Beograd, Palilula, Mirijevski bulevar 7đ, 11060 Beograd, Srbija.
Zemlja porekla: Rusija.

Dodatne informacije

Težina0,15 kg

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „PSORI-NORM krema-Originalna ruska krema sa topovskom mašću i ekstraktima lekovitog bilja“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.