Borovaja matka čaj

1750,00 rsd

2 na zalihama

Šifra proizvoda: 8606108480144 Kategorije: , , , , ,

Opis

Za reproduktivne organe žene

Borovaja matka ispoljava protivupalno i antimikrobno dejstvo, a takođe se smatra da poseduje antikarcinomni efekat. Odličan je analgetik i diuretik. Zbog širokog spektra delovanja, biljka se koristi u tretiranju različitih ginekoloških oboljenja.

U otkrivenim iskopinama na Altaju pronađene su kamene ploče na kojima je oslikana biljka borovaja matka, koju uvek prati prikaz žene. Ovi artefakti datiraju iz 6-5 veka pre naše ere. U dalekoistočnim kulturama, biljka je vekovima poznata kao prirodno sredstvo u borbi protiv neplodnosti žena, a lekari u Rusiji pre revolucije smatrali su je za preparat izbora u terapiji velikog broja ginekoloških oboljenja.
Lekovita svojstva 
borovaje matke opisuju ne samo predanja već i savremena klinička istraživanja. Zvanična medicina je potvrdila analgetička, antimikrobna i antiupalna svojstva biljke.

Od 2003 godine priznata je kao lekovito sredstvo od strane Ministarstva Zdravlja Ruske Federacije i zvanično je zavedena u farmakopeju.

Terapeutskoj primeni ove biljke u Rusiji, u današnje vreme najviše je doprineo Dr sci. med. Sergej Valerijevič Korepanov, ginekolog, onkolog, profesor Altajskog medicinskog univerziteta, autor nekoliko monografija o lekovitom bilju Altaja i Rusije.
Dr Korepanov je načelnik altajskog fitocentra Alfit iz grada Barnaul, gde se lekovitost bilja iz netaknute sibirske prirode dopunjujeupotrebom savremenih tehnologija i naučnih dostignuća.

Sastav: Borovaja matka : Orthilia secunda – Brdska materica (nadzemni deo)

Terapijske indikacije: Primenom u kliničkoj praksi dr Korepanova, borovaja matka ima zapaženu ulogu i ispoljava izuzetnu efikasnost u slučajevima:

 • Oboljenja urinarnog sistema: upala bešike(cistitis),
 • Oboljenja polne sfere: fibromioma, mioma, začepljenost jajavoda, upalnih procesa unutrašnjih i spoljnih polnih organa žene, krvarenja, erozija sluzokože materice, displazija grlića materice, neplodnost,
 • Endokrinologija: neplodnost izazvana hormonskim poremećajima, depresivna stanja izazvana hormonskim disbalansom. Poremećaj menstrualnog ciklusa (izostanak menstruacije, bolne i neredovne menstruacije, težak PMS).
 • Antikarcinomno delovanje: koristi se kao potporno sredstvo u tretmanu i preventivi karcinomnih oboljenja ženske reproduktivne sfere.

Indikacije: Ruski fitočaj Borovaja matka se veoma često preporučuje kod pacijenata sa sledećim dijagnozima:

 • Miom;
 • Policistični jajnici;
 • Cistitis;
 • Erozija sluzokože materice;
 • Poremećaj menstrualnog ciklusa;
 • Adneksitis;
 • Fibromioma;
 • Neplodnost;
 • Endometrioza;
 • Ciste;
 • Amenoreja.

Kontraindikacije: Kontraindikacije nisu zabeležene osim individualne preosetljivosti na neke od komponenata biljaka. Pre upotrebe, trudnicama i dojiljama potrebna je konsultacija sa lekarom

Napomena: Pre upotrebe proizvoda biljnog porekla (čajevi, tinkture, melemi itd.) poželjno je upotrebiti manju dozu (1/4 od preporučene), kako bi se uočile moguće individualne reakcije. Osobe sklone alergijskim reakcijama moraju da obrate posebnu pažnju na ovo upozorenje.

Način upotrebe: Pre upotrebe, jedan čajni briket preliti šoljom vruće vode, promešati i ostaviti 5-10 minuta. Piti 2-3 puta dnevno jednu šolju čaja, 30 minuta pre jela.

Period korišćenja: Za minimalni period korišćenja, preporučuje se primena ovog fitokompleksa 3 meseca, nekoliko puta godišnje. U slučaju potrebe period kontinuirane upotrebe se može produžiti.

Pakovanje: 30 briketa.

POREKLO PROIZVODA: Proizvedeno i uvezeno iz Rusije.
Proizvođač: Farmaceutska fabrika Galen, ul. Matrosova 13, Barnaul 656011, Ruska Federacija.
Uvoznik i distributer za Srbiju: RuLek RBF doo, Mirijevski bulevar 7đ, Beograd, Srbija.

Odricanje od odgovornosti: Ovaj dokument je namenjen samo licima odgovarajuće stručne spreme iz oblasti medicine i/ili farmacije. Proizvod nije lek. Proizvod nije namenjen za dijagnostiku i lečenje. Ne može da sl uži kao zamena raznovrsnoj i uravnoteženoj ishrani.

Dodatne informacije

Težina0,1 kg