APITOKS forte mast

3020,00 rsd

Nema na zalihama

Opis

Unikatna ruska mast za poboljšanje stanja koštano zglobnog sistema

Ruska mast APITOKS FORTE sa apitoksinom obogaćena je ekstraktom sabeljnika i uljem oblepihe – koji značajno poboljšavaju efikasnost i dejstvo pčelinjeg otrova, naročito kada je u pitanju pokretljivost koštano-zglobnog sistema kao i poboljšanje stanja kože.

Precizno izbalansirani sastojci omogućavaju transport aktivnih komponenti do najdubljih slojeva čime se postiže konstantan i dugotrajan efekat blagotvornog delovanja.

Sastav

Aktivni sastojci: Apitoksin (pčelinji otrov), ulje oblepihe, ulje kamfora, ekstrakt sabeljnika, ekstrakt gaveza, ekstrakt rena, ekstrakt lipe, propolis, pčelinji vosak.

Sinergetski spoj svih aktivnih sastojaka masti poboljšava i pojačava funkcije pojedinačnih komponenti.

Apitoksin – latinski naziv za otrov pčela. Iako otrov, u kontrolisanim količinama  bezbedan je i  veoma koristan za ljudsko zdravlje. Tradicija korišćenja pčelinjeg otrova i sposobnost da smanjuje bol bila je poznata ljudima od davnina (doseže još iz vremena starog Egipta). Prilikom istraživanja utvrđeno je izraženo analgetičko delovanje – poseduje 50 puta snažnije dejstvo od novokaina. Pčelinji otrov je izvanredan katalizator hemijskih procesa u organizmu (utiče povoljno na brzinu hemijskih procesa). Apitoksin stimuliše lučenje prirodnog kortizola te se njegovom primenom, u pojedinim slučajevima može izbeći upotreba sintetičkih kortizonskih preparata.
Otrov pčela ima svojstvo jačanja prirodne energije organizma, smanjuje negativne uticaje stresa, nadoknađuje energiju.
Svojstva apitoksina:
– umiruje bol;
– ima izražen antiupalan efekat;
– poboljšava cirkulaciju i mikrocirkulaciju u tkivima i organima;
– poboljšava kvalitet kože;
– pospešuje i ubrzava regeneraciju tkiva;
– smanjuje bolove u mišićima i ligamentima.
Apitoksin, kombinovan sa ekstraktima i uljima lekovitog bilja (ekstrakt sabeljnika, ekstrakt lipe, ekstrat rena, ekstrakt gaveza, ulje oblepihe, kamfora i ekstraktom propolisa) poseduje izvanredno svojstvo u otklanjanju ožiljnog tkiva posle hirurških intervencija i ožiljaka nastalih nakon zarastanja opekotina.
Apitoksin u ovakvoj kombinaciji lekovitih sastojaka intenzivno mogu i treba da koristite sportisti u periodu pripreme i sportskih takmičenja kao sredstvo koje poboljšava fiziološko stanje mišića, kao i u periodu oporavka od sportskih povreda i upale mišića. Apitoksin utiče na brzinu hemijskih procesa u mišićima smanjuje osećaj umora, ubrzava razgradnju mlečne kiseline.

Ulje oblepihe (lat. Hippophae), najveći prirodni izvor karotenoida, neguje kožu, poboljšava propustljivost aktivnih sastojaka.

Ekstrakt rena (lat. Armoracia rusticana). Sloveni su gajili i koristili ovu biljku od IX veka, kao sredstvo za ublažavanje bolova u leđima, još uvek je važan sastojak mnogih masti i tinktura u te svrhe.

Ekstrakt lipe (lat. Tilia) je odlično antiupalno sredstvo te se zbog ovog svojstva nalazi i u recepturi ovog tradicionalnog ruskog melema.

Sabeljnik močvarni (lat. Cómarum palústre) je veoma poznata biljka kod travara i lekara u Rusiji i sadrže ga gotovo svi preparati namenjeni koštano-zglobnom sistemu. U ruskom narodu biljka ima naziv „zglobavka“ jer doprinosi boljem funkcionisanju zglobova i kostiju. Savremena medicina je potvrdila zapažanja predaka i intenzivno koristi blagodeti ove biljke.

Ulje kamfora u kombinaciji sa propolisom odlikuje se izvanrednim delovanjem na koštano-zglobni sistem stimulišući prirodne spo sobnosti za zaustavljanje upalnih procesa.

Dodatne informacije

Težina0,07 kg

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „APITOKS forte mast“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.