MALAVIT krem gel 50ml

1170,00 rsd

Nema na zalihama

Opis

JEDINSTVENI PRIRODNI ANTISEPTIK – O PROIZVODU MALAVIT

Malavit je jedinstveni prirodni antiseptik koji je stvoren na Altaju pre više od 25 godina, i koji predstavlja efikasno sredstvo za uništavanje zaraznih klica različitog porekla. 

Malavit je potpuno prirodno sredstvo koje sadrži ekstrakt lekovitog korenja i trava, čemu i duguje svoje blagotvorno dejtsvo za oboljenja gornjih respiratornih delova, usne duplje, različite probleme sa kožom, kao i druge zdravstvene tegobe.

Ovaj antiseptik je odavno poznat u Rusiji kao pouzdano prirodno sredstvo sa izraženim antibakterijskim, antivirusnim, antigljivičnim, antihistaminskim i protivupalnim dejstvom.

Tvorac Malavita je Dvornikov Viktor Mironovič – doktor bioloških nauka, profesor medicine, akademik ruske i evropske akademije prirodnih nauka. 

Ukazom predsednika Rusije Vladimira Vladimiroviča Putina mu je dodeljeno zvanje “počesni pronalazač Ruske federacije”. Patrijarh moskovski i cele Rusije Aleksije II dodelio mu je orden svetog Sergeja Radonješkog. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja kako u Rusiji tako i u drugim zemljama sveta.

O njegovom kvalitetu ovog prirodnog antiseptika najbolje govore pozitivna iskustva korisnika, ali i niz priznanja osvojenih na kongresima širom sveta.

Prirodni antiseptik Malavit je višefunkcionalno naturopatsko sredstvo koje se odlikuje brojnim prednostima.

 • Proizvod je 100% od prirodnih sastojaka.
 • Najefikasniji je kod akutnih i hroničnih upalnih procesa kože i sluzokože.
 • Nije toksičan, nema kumulativnih svojstava.
 • Deluje na brzo zarastanje rana i protiv svraba i ima protivupalno, dezodorišće, analgetičko i izraženo anti-edematozno dejstvo. Nema embriotoksično i teratotogeno dejstvo, mogu ga koristiti deca i trudnice

 

Indikacije za upotrebu Malavita su brojne što je potvrđeno kliničkim studijama u vodećim medicinskim i naučnim institucijama u Rusiji. Ovaj prirodni antiseptik možete koristiti za:

 • Upalna oboljenja gornjih respiratornih puteva: akutne virusne infekcije, grip, angina, hronična upala grla i nosa (rinitis)
 • Oboljenja usne duplje, desni (gingivitisi, afte, parodontoza, komplikacije posle stomatoloških intervencija)
 • Oboljenja spoljnjeg slušnog kanala i srednjeg uha (akutni i hronični otitis)
 • Povrede mišićno skeletnog sistema (kontuzije,istegnuća,prelomi,hematomi)
 • Neuritise i neuralgije
 • Akne, opekotine, dekubitusi, rane, gljivice noktiju (onihomikoza), promrzline, posekotine,ogrebotine, povećano znojenje, ujedi insekata
 • Akušerstvo i ginekologiju (vaginoze, kandidijaze, cervicitisi)
 • Virus herpesa tipa I i II

Proizvod sadrži: mumio, kameno ulje, čagu, bakar, smolu kedra, pupoljke breze, pupoljke bora, koru hrasta, ekstakte lekovitog korenja i trava: omana, maslačka, nevena, hajdučke trave, pitome nane, majčine dušice, podbela, kamilice, iđirota, žalfije, smilja, ehinacee, bokvice, ruse.

Proizvod ne sadrži: etil alkohol, boje, parabene, konzervanse i proizvode genetski modfikovanih organizama.

Uvoznik: Haralampije doo, Beograd

Proizvođač: OOO Malavit aqua

 

ŠEME PRIMENE RASTVORA (TEČNOSTI) “MALAVIT” I KREM-GELA “MALAVIT”

Upoznajte se sa načinom primene rastvora i krem-gela “Malavit” u skladu sa indikacijama.

INDIKACIJEŠEMA PRIMENE RASTVORAKURS PRIMENEDODATNA TERAPIJA
Upalna oboljenja gornjih respiratornih puteva, grla (akutna respiratorna virusna infekcija, grip, angina, hronična upala krajnika) i nosa (rinitis)2 čajne kašičice ili 60 kapi na 1 čašu vode (5% rastvor) za ispiranje 3-6 puta na dan. Rastvor „Malavit“ iste koncentracije koristi se kao kapi za nos za odrasle i decu.5 – 7 dana. Ponoviti kod hroničnih upala krajnika.Naneti krem-gel „Malavit“ na unutrašnju površinu zida nazalnih puteva.
Oboljenja usne šupljine, sluzokože, desni (gingivitisi, aftozni stomatitisi, parodontoza, komplikacije posle vađenja zuba)2 čajne kašičice ili 60 kapi na 1 čašu vode (5% rastvor) za ispiranje usta 3-6 puta na dan.5 – 7 danaNaneti krem-gel „Malavit“ na delove desni uz koren. Kod pojave alveolitisa staviti u šupljinu tampon od vate i gaze sa krem-gelom „Malavit“ 30 minuta 2-4 puta na dan.
Oboljenja spoljašnjeg slušnog kanala i srednjeg uha (akutni i hronični otitis)2 čajne kašičice ili 60 kapi na 1 čašu vode (5% rastvor) kao kapi za spoljašnji slušni kanal.7 – 10 danaU kombinaciji sa stavljanjem u spoljašnji slušni kanal gaze sa krem-gelom „Malavit“.
Povrede mišićno-skeletnog sistema (kontuzije, istegnuća, prelomi, hematomi), neuritisi i neuralgije, osteohondrozaKako bi se sačuvala celovitost kože, rastvor „Malavit“ koristi se nerazblažen: na 2-3 sata ispod tople gaze 2-3 puta na dan kod kontuzija, uganuća, potkožnih hematoma, neuritisa i neuralgija. Kod preloma preporučuje se da se nerazblaženi „Malavit“ rastvor stavlja ispod longete do skidanja gipsa. Kod oštećenja celovitosti kože (abrazije, postoperativne ili posttraumatske rane) površina se tretira 5% rastvorom „Malavit“ (2 čajne kašičice ili 60 kapi na 1 čašu vode).Sveži potkožni hematomi nestaju za 1 – 3 dana. U ostalim slučajevima 10 dana. Ponoviti ukoliko je potrebno.Krem-gel „Malavit“ nanosi se direktno na pogođene oblasti. 
AkneProblematični delovi kože tretiraju se nerazblaženim rastvorom „Malavit“ na određenim mestima (štapićima od vate).5 – 7 dana. Ponoviti ukoliko je potrebno.Dodatno na kožu lica naneti krem-gel „Malavit“, koji se može koristiti danju, zato što se brzo apsorbuje i ne ostavlja na koži masan sjaj. Iz ishrane izbacite slatko, pojačajte fizičku aktivnost.
Opekotine, promrzline, dekubitisi2 čajne kašičice ili 60 kapi rastvora „Malavit“ na 1 čašu vode (5% rastvor) – natopiti maramice od gaze, zameniti ih ili ih poprskati 2-4 puta na dan.10 dana. Ponoviti ukoliko je potrebno. Posle tretmana rastvorom „Malavit“ naneti na pogođena mesta krem-gel „Malavit“.
Akušerstvo i ginekologija (vaginoze i vaginitisi različitih etiologija, kandidijaze, obnavljanje biocenoze sluzokože porođajnog kanala)2 čajne kašičice na 1 čašu vode (5% rastvor) – poprskati sluzokožu genitalija. U trudnoći se ispiranje ne primenjuje. Posle u vaginu 5-7 sati staviti tampon, natopljen pripremljenim rastvorom „Malavita“ i naneti na njega krem-gel „Malavit“. Patent metodike septembar 2015. godine (Rospatent Rusija).5 – 7 dana. Ponoviti ukoliko je potrebno.Preporučuju se tamponi sa nanetom krem-gelom „Malavit“.
Povećano znojenje, ujedi insekataVišefunkcionalno naturopatsko sredstvo „Malavit” (rastvor „Malavit“) koristi se nerazblaženo, prebrisati sredstvom problematične delove kože 2-5 puta na dan.2 – 3 dana. Ponoviti ukoliko je potrebno.Krem-gel „Malavit“ nanosi se direktno na pogođene delove.
Virus herpesa tipa I i IIKada se lokalizuje na usnama, preporučuje se tačkasto nanošenje nerazblaženog rastvora „Malavit” štapićem od vate na pogođene oblasti. Kada se lokalizuje na sluzokoži genitalija preporučuje se prskanje sluzokože intimne zone 5% rastvorom „Malavit“ (2 čajne kašičice ili 60 kapi na 1 čašu vode).5 – 7 dana. Ponoviti ukoliko je potrebno.Preporučuje se dalji tretman sluzokože krem-gelom „Malavit”.
Oftalmologija (akutni i hronični keratitisi i keratokonjuktivitisi)Rastvor „Malavit“ ne koristi se kao kapi za oči!Koristi se samo krem-gel „Malavit“ 5 – 7 dana. Krem-gel „Malavit“ nanosi se na rožnjaču oka, stavlja se pod kapak 2 – 3 puta na dan 5-7 dana tokom 1 ture primene.
Posekotine, ogrebotine, raneProblematični delovi kože tretiraju se nerazblaženim rastvorom „Malavit“ na određenim mestima (štapićima od vate).3 – 5 dana. Ponoviti ukoliko je potrebno.Posle tretmana rastvorom „Malavit“ naneti na pogođena mesta krem-gel „Malavit“.

Dodatne informacije

Težina0,08 kg