ATEROBALANS – Pomaže u regulisanju povišenog krvnog pritiska

1270,00 rsd

2 na zalihama

Šifra proizvoda: 8606108480076 Kategorija:

Opis

Hipertenzija (povišen krvni pritisak)

Povišen krvni pritisak je veoma čest zdravstveni problem u Srbiji i Rusiji. Postoji više razloga za pojavu ovog problema: od poremećene funkcije kardiovaskularnog sistema i genetske predispozicije, nepravilne ishrane, do stresa koji može odigrati značajnu ulogu u pojavi hipertenzije.
Prema savremenim istraživanjima, definicija arterijske hipertenzije (povišeni krvni pritisak) je: stanje u kome je sistolni (gornji) pritisak povišen preko 140mm Hg, a dijastolni (donji) preko 90mm Hg. Ova definicija se odnosi na sve osobe starije od 18 godina.

Takođe, treba znati da je hipertenzija najznačajniji faktor rizika za nastanak moždanog udara i među najznačajnijim za nastanak srčanog udara.
Hipertenziju obično ne prate nikakve tegobe: gotovo trećina pacijenata koji boluju od povišenog krvnog pritiska to i ne znaju. Jedini način da se utvrdi da li je krvni pritisak povišen, jeste redovna provera.
Nelečen ili neadekvatno lečen povišen krvni pritisak posle izvesnog vremena može dovesti do niza komplikacija, kao što su:

  • arterioskleroza („stvrdnjavanje“ arterija),
  • srčani udar,
  • srčano popuštanje,
  • oštećenje bubrega,
  • moždani udar.

ČAJ ATEROBALANS u čiji sastav ulazi lekovito bilje koje je poznato po karakteristici da snižava pritisak, deluje kao spazmolitik (sprečava ili smanjuje spazam – grčeve mišića) i poseduje blago sedativno dejstvo, osmislio je dr sci. med. Sergej Valerijevič Korepanov, onkolog, profesor Altajskog medicinskog univerziteta, autor nekoliko monografija o lekovitom bilju Altaja i Rusije, koji već 15 godina vodi Altajski fitocentar Alfit u kome se snaga bilja iz netaknute sibirske prirode kombinuje, korišćenjem savremenih tehnoloških dostignuća i naučnih saznanja.

Sastav fitokompleksa ATEROBALANS

Sibirski glog i vranilovka blago regulišu pritisak i umiruju.

Bela imela pojačava hipotenzivni efekat (snižavanje pritiska).

Japanska sofora deluje kao antispazmodik (sprečava ili smanjuje grčeve u mišićima), smanjujući povećani tonus zidova krvnih sudova.

Troskot deluje kao diuretik i smanjuje volumen cirkulišuće krvi.

Terapijske indikacije

U fitocentru Alfit, pacijenti sa hipertenzijom (povišenim krvnim pritisakom) bilo kog porekla, svakodnevno koriste ČAJ ATEROBALANS. Ovaj čaj se upotrebaljava i kod osoba koje imaju gastrointestinalne i bubrežne kolike, kao blag spazmolitik. Rado ga koriste i osobe sa porodičnom istorijom povećanog krvnog pritiska, kako bi izbegli pojavu sličnog problema.
Način primene - ruski fitočaj

Način primene

Jedan briket preliti sa 100 – 200 ml. vrele vode. Ostaviti da odstoji 5-10 minuta.

Popiti 30 minuta pre jela. Može se popiti i biljni talog koji se formira na dnu čaše ako želite da pojačate delovanje čaja.

Preporučuje se 2 do 3 šolje čaja dnevno, shodno potrebama i više.
Aterobalans je kompatibilan sa drugim lekovitim biljem i lekovima.
Za najbolje rezultate preporučuje se primena najmanje 3 meseca (može se primenjvati i u dužem vremenskom periodu kontinuirano).

Kontraindikacije

Ne preporučuje se osobama koje imaju nizak krvni pritisak.

Kontraindikacije nisu zabeležene. Moguća je individualna preosetljivost na komponente proizvoda. Pre upotrebe, trudnicama i dojiljama potrebna je konsultacija sa lekarom.

Napomena: Pre upotrebe proizvoda biljnog porekla (čajevi, tinkture, melemi itd.) preporučljivo je upotrebiti manju dozu (1/4 od predviđene), kako bi se uočile moguće individualne reakcije. Osobe sklone alergijskim reakcijama trebalo bi da obrate posebnu pažnju. Proizvod nije lek.

Proizvođač: Farmaceutski zavod Galen, grad Barnaul, Ruska Federacija.

Dodatne informacije

Težina0,1 kg