ZEOLIT 800 gr

690,00 rsd

19 na zalihama

Šifra proizvoda: 8607000086502 Kategorije: , , ,

Opis

Upakovan je u plastičnu kutiju sa štampom i zaštićen folijom.

Uz kutiju se nalazi plastična kašičica za doziranje. Ravna kašičica je 2gr. Na kutiji se nalazi uputstvo za korišćenje.

DOZIRANJE :

Preventivna doza : 3.5 gr. dnevno.

Osobe narušenog zdravstvenog stanja : dnevna doza se može povećati, pa i udvostručiti (6-10gr.). Predviđena dnevna doza se može rasporediti u 2 ili 3 uzimanja tokom dana (najbolje pola sata pre obroka).

NAČIN UPOTREBE :

U 2 dl vode razmutiti plastičnom kašičicom određenu količinu zeolita i popiti. Ne čekati da se zeolit slegne! Preporučuje se što veći unos tečnosti tokom dana (2l i više).

Osobe koje uzimaju određenu terapiju (lekove) trebalo bi da naprave vremenski razmak od bar 2 sata između uzimanja zeolita i lekova.

O proizvodu:

Uklanja teške metale, pesticide, mikotoksine, što se naročito dobro odražava na bolje funkcionisanje nervnog sistema, čak i kod osoba koje boluju od Alchajmerove bolesti, autizma ili demencije.

Njegovi kristali deluju poput kaveza uvlačeći u sebe štetne supstance koje su po pravilu pozitivno naelektrisane, čvrsto ih vezujući. Novoformirana veza između zeolita i toksina je izuzetno jaka i omogućava kompletno izbacivanje toksina iz organizma.

Zeolit klinoptilolit najveći afinitet ima prema : olovu, živi, kadmijumu, arsenu, pesticidima, mikotoksinima, raznim hemikalijama, gljivicama…SNAŽAN ANTIOKSIDANS

Inaktivira veliku količinu slobodnih radikala štiteći na taj način organizam od preranog starenja, što se posebno odražava na nervni, kardiovaskularni i hormonski sistem.

Maligne ćelije su znatno kiselije od zdravih ćelija i svoju kiselost šire oko sebe počinjući da se samostalno i nekontrolisano razmnožavaju. Kada se jednom stvori, maligna ćelija ne može da se vrati u normalne okvire i otuda današnja lečenja malignih bolesti počivaju na odstranjivanju (hirurgiji) i destrukciji (hemo i radio terapija) malignog tkiva.

Usisavajući H+ jone u svoju kristalnu rešetku, zeolit vraća normalnu pH vrednost, sprečavajući razmnožavanje malignih ćelija i nagoneći ih u proces odumiranja.

Zeolit klinoptilolit može uticati na uspostavljanje optimalnog imunološkog statusa, što bi u humanoj kliničkoj praksi značilo da time doprinosi poboljšanju opšteg stanja organizma i njegovih odbrambenih sposobnosti.

Zeolit klinoptilolit pokazuje značajne pozitivne efekte i kod infekcijskih i autoimunih bolesti.

Zeolit klinoptilolit blokira virusnu replikaciju tako što adsorbuje viralne partikule i mikronske agregate.

Ovaj efekat je dokazan kod koksaki virusa, adeno i herpes virusa, hepatitisa C. EFEKAT

Zeolit klinoptilolit smanjuje moć alergena iz hrane, pića i uopšte okruženja.

Neutrališe alergene, pre nego što imunološki sistem počne da reaguje na njih. Dovodi do smanjenja tegoba prouzrokovanih polenom, nutritivnim alergenima i medijatorima, koji se javljaju u organizmu za vreme akutnih faza migrene, astme i artritisa.

Zeolit klinoptilolit pozitivno utiče na spavanje i ritam spavanja. Podiže nivo hormona sreće-serotonina u mozgu doprinoseći boljem raspoloženju i smanjenju depresivnosti. Zeolit klinoptilolit ublažava tegobe menopauze.

Mnogi korisnici zeolita iskazuju osećaj povećane energije, koncentracije, vitalnosti, boljeg raspoloženja, osećaja mira i zadovoljstva, jer uklanjanjem teških metala dozvoljava telu da sačuva magnezijum i onda telo funkcioniše uspešno, s povećanim biološkim izvorom energije.

Aktivirani zeolit sportistima posebno omogućava :

  • Redukciju procenata laktata,
  • Smanjenje slobodnih radikala,
  • Bržu regeneraciju,
  • Veću izdržljivost,
  • Osetno bolji uspeh na takmičenju.

Preparat ne sadrži nikakve supstance, niti dodatke koji su u suprotnosti s antidoping regulativom.

Zeolit klinoptilolit povećava gustinu kostiju tako što povećava proliferaciju i diferencijaciju produkcije osteoblasta.

Doprinosi spuštanju nivoa glukoze u krvi i sprečava pojavu komplikacija dijabetesa.

Zeolit klinoptilolit transportuje šećer bez pomoći insulina i doprinosi dijabetičarima da duže ostanu insulin nezavisni.

Vraća nivo lipida u normalu.

Zeolit klinoptilolit snižava nivo holesterola, triglicerida na taj način smanjujući rizike od pojave moždanog i srčanog udara.

Zeolit klinoptilolit harmonizuje i unapređuje rad žlezda sa unutrašnjim lučenjem, posebno aktivnost limfnih čvorova.

Povećana količina alkohola u krvi remeti normalne biološke procese, a najnepovoljnije se odražava na sposobnost jetre da detoksikuje krv.

Zeolit klinoptilolit ublažava mamurluk (mučninu, glavobolju, neprijatnost, uznemirenost) jer otklanja ne samo alkoholne nego i metaboličke toksine. K

Kisela sredina je pogodna za razvoj i razmnožavanje virusa, bakterija i gljivica. Prosečna ishrana čoveka sadrži previše mesa, saharoze, koja dovodi do zakiseljavanja organizma. Organizam za neutralizaciju kiselina troši minerale, među ostalim i kalcijum, magnezijum, kalijum, gvožđe, cink. Kao posledica nastaje karijes zuba i mnoga druga bakterijska oboljenja npr. gastritis i gljivična oboljenja npr. kandidijaze.

Zeolit klinoptilolit deluje kao zaštitni sistem, jer vezuje višak kiselina i vraća pH vrednost u normalu od 7,35 do 7,45, onemogućavajući virusima, bakterijama i gljivicama da se razmnožavaju i opstaju u toj sredini.

Zeolit klinoptilolit zbog svojih jonoizmenjivačkih sposobnosti može promeniti sadržaj jona i pH nivo u organizmu, čime doprinosi zaštiti sistema organa za varenje. Takođe, podstiče resorbciju hranljivih materija, poboljšava efikasnost normalne flore u probavnom traktu.

Zeolit klinoptilolit podstiče sekreciju citokina, komponente imunološkog sistema koji kreira zdraviji i efikasniji probavni trakt. Probleme kao što su grčevi, nadutost, dijareja ili zatvor, zeolit efikasno reguliše.

Zeolit klinoptilolit ublažava i otklanja negativne efekte nakon sprovedene hemo ili radioterapije.

Zeolit klinoptilolit smanjuje potrebu za analgeticima i normalizuje neke hematološke i biohemijske pokazatelje, pri čemu se posebno značajno uravnotežava nivo sedimentacije, povećava se nivo gvožđa u krvi i povećava broj krvnih ćelija. Posebno brzo se normalizuje LDH, povećava se i difuzni kapacitet pluća, kao i kontrakcije srčanog mišića.

HEMOTERAPIJA I RADIOTERAPIJA

Zeolit klinoptilolit ublažava negativne efekte hemoterapije i radioterapije npr. : povraćanje, mučninu, gubljenje apetita, gubitak težine, nestaju gljivice u ustima i jednjaku. Vidno se poboljšava opšte stanje obolelog : dobija na težini i u većini slučajeva ima potrebu za jelom. Kod većine nestaje depresija, nesanica.

Ako hemoterapija sadrži platinu ili litijum onda se zeolit ne uzima na dan hemoterapije i dva dana nakon hemoterapije.

Dodatne informacije

Težina0,95 kg