You are here

Staroplaninski melem za ekceme i psorijazu 60ml-NEMA NA STANJU!

Staroplaninski melem za ekceme i psorijazu 60ml-NEMA NA STANJU!
Šifra:
793573151704
Cena:1.210,00 RSD
Prosek: 6 (1 glas)

Melem veoma blagotvorno i umirujuće deluje na oštećene kožne lezije zahvaljujuući izvanrednoj kombinaciji isključivo prirodnih aktivnih sastojaka. Pažljivim odabirom raznog planinskog bilja dobili smo jedinstvenu formulu za za krajnje efikasni tretman raznih kožnih oboljenja i stanja. Glavni aktivni sastojak Staroplaninskog melema za Psorijazu i Ekcem je Ihtiol, crna, gusta supstanca neprijatnog mirisa. Ihtiol je sulfonirana materija uljnih škriljaca. Dobija se destilacijom bitumena a glavno nalazište je u Tirolu. Ta bituminozna supstanca je bogata fosiliranim ostacima ribe te stoga Ihtiol sadrži velike kolicine Sumpora i Fosfora kao i Ribljeg ulja. Od ostalih aktivnih sastojaka napomenućemo i Ekstrakt Žutog Noćurka (Oenothera Biennis) koji je idealan u tretmanu akni i bubuljica, kao i Ekstrakt Crvenog Kantariona (Hypericum Perforatum) koji deluje na regeneraciju i upalne procese kože. Sinergija pomenutih aktivnih sastojaka daje preparatu veoma jako i magično dejstvo protiv upalnih procesa na koži. Ekcemi, psorijaza, čirevi, akne, atletsko stopalo, gljivice na tabanu i prstima, veoma brzo i jako efikasno nestaju a Vaša koža dobija zdrav i lep izgled. Dakle, melem je apsolutno prirodan i u njegovom sastavu nema kortikosteroida, pesticida niti bilo kakvih drugih agresivnih i štetnih sastojaka.

Prva i veoma važna činjenica je da Staroplaninski melem za ekcem i psorijazu NE poseduje kortikosteroide niti bilo kakve druge štetne, agresivne niti veštačke sastojke!

Melem je apsolutno prirodan i slobodno ga mogu koristiti čak i bebe od 6 meseci starosti uz gore priloženo uputstvo. Poseduje veoma jako apsorpciju, veoma brzo eliminiše bol, pečenje i svrab.

Melem se nanosi jednom do dva puta na dan, uveče i ujutru u tankom sloju lepo utljavati. Nakon utrljavanja nikako ne uvijati tretirana mesta najlonom, kesama, folijom i slično. Možete prekriti tretirana mesta isključivo gazom ili krpom od pamuka (da ne bi isprljali posteljinu i veš).

U početku tretmana mazati male površine kože, a kada to kažemo mislimo na površine ne veće od 3% ukupne površine Vaše kože.

  • Kako da znamo koliko je 3% površine koju za početak možemo tretirati?

    • Površina našeg dlana t.j. šake je 1% površine kože tela. Dakle, površina 3 dlana je maksimalna površina koju možete u početku tretirati melemom. Pratite reakciju, i ukoliko se za 5-7 dana od početka tretmana ne pojavi alergijska reakcija u vidu jakog, izraženog crvenila, pečenja ili svraba, onda možete postepeno povećavati tretiranu površinu. Preporuka je dermatologa da u sklopu ovog tretmana uključite i mazanje Pantenol kremom, zbog vlažnosti i hranjenja kože. Dakle, uveče i ujutru tretman našim melemom a u toku dana slobodno Pantenol krema, u tankom sloju, preko! Za tuširanje i održavanje higijene koristite isključivo sredstva za decu i bebe kao što su dečije kupke, sapuni i šamponi.
  • Trajanje tretmana je minimum 20 dana, bez prekida. Maksimalno korišćenje melema je 3 meseca i nakon toga morate napraviti pauzu od desetak dana.
  • Obratite pažnju na ishranu, izbegavajte masna i začinjena jela, mesne preradjevine, zatim izbegavajte alkohol, cigarete. Hranite se zdravije, neka Vaša ishrana bude bazirana na svežem voću i povrću, jedite ribu, piletinu i nemasno govedje i teleće meso. Pijte dosta vode, krećite se, budite aktivni i rezultati neće izostati.

Da li dolazi do pojave recidiva nakon tretmana?

Odredjena kožna oboljenja, kao psorijaza i razni ekcemi su veoma komplikovane i nepredvidive kožne bolesti. Naša ispitivanja su pokazala da dve osobe istog pola, sličnih godina, sa maltene istom kliničkom slikom, sasvim različito reaguju na tretman. Kod nekih se psorijaza povuče skroz, i evo već par godina se ne vraća, kod nekog ima poboljšanja u manjoj meri, ali ono što je evidentno je činjanica da melem funkcioniše, to jest opravdava svoju funkciju i definitivno pomaže. Najbolji rezultati su postignuti u tretmanu ekcema svih vrsta, zatim Rosacee, psorijaze, akni, čireva, gljivica kao i raznih alergijskih kožnih promena. Pojava recidiva je usko vezana sa dejstvom spoljašnjih uticaja. Kad to kažemo mislimo na dejstvo raznih hemikalija na našu kožu. Sapuni, šamponi, prašak za pranje sudova, veša, dodir sa raznim tehničkim hemikalijama... Osobe koje pate od ekcema kao i psorijaze, moraju maksimalno izbegavati sve te stvari.

Šta je važno da znamo i na šta treba posebno obratiti pažnju?

  • Melem nije kozmetičko sredstvo te stoga napominjemo da nema tretiranja zdrave kože već isključivo tretirate obolela mesta po gornjem uputstvu.
  • Pre upotrebe melema o neželjenim reakcijama na preparat, obavezno se konsultovati sa Vašim lekarom ili farmaceutom.
  • Pratite reakciju vaše kože na dejstvo melema. Ukoliko se pojave simptomi alergijske reakcije u vidu jakog, izraženog crvenila, pečenja ili svraba odmah prekinite tretman.

Proizvođač: Poljoprivredno gazdinstvo Tomislav Varagić, Srbija