You are here

AGARIKUS kapsule - podrška imunitetu AKCIJA 1+1

AGARIKUS kapsule - podrška imunitetu AKCIJA 1+1
AGARIKUS kapsule - podrška imunitetu AKCIJA 1+1
Šifra:
860
Cena:1.980,00 RSD
Prosek: 6 (1 glas)

Agarikus je samonikla gljiva koja raste na teritoriji Sibira i Dalekog istoka, isključivo na stablima četinara: ariša, kedra i sibirske jele.
Unikatna svojstva gljive karakterišu se retkim hemijskim sastavom, tačnije visokim prisustvom smolastih jedinjenja koja Agarikus dobija iz matičnog drveta (domaćina) na kome raste.
Agarikus je odavno poznat u narodnoj medicini. Međutim tek u skorije vreme je dobio kliničku primenu nakon brojnih stručnih istraživanja.
Otkriveno je da gljiva agarikus sadrži do 70% korisnih smolastih jedinjenja. Toliko visok sadržaj korisnih smolastih supstanci ne postoji u drugim biljnim  organizmima.
Recepturu ovog fitokompleksa osmislio je ruski doktor fitoterapeut, onkolog, ginekolog Sergej Valerjevič Korepanov. Lekovito delovanje Agarikusa je istraženo u ruskom fitocentru „Alfit“, Barnaul, Altajska regija, gde se ova gljiva  aktivno primenjuje u lekarskoj praksi već dvadeset godina.
Stručni radovi proteklih decenija iz oblasti biljne farmacije i biohemije sve češće dokazuju svrsishodnost primene lekovitog bilja i proizvoda dobijenih nakon prerade. Spoj tradicije i tehnologije dao je dobar rezultat, u konkretnom slučaju Agarikusa, koji se danas može lako koristiti u udobnom obliku kapsuliranog fungoproizvoda. Aktivira maetabolizam, daje snagu i energiju.

U sastav kapsule ulazi samonikla gljiva agarikus koja je prerađena metodom ultrazvučne obrade i ekstrakcije. Takav proces dozvoljava maksimalnu iskorišćenost svih aktivnih komponenti gljive.

SASTAV: sprašena gljiva agarikus (Laricifomes officinalis).

KADA SE PRIMENjUJE I KOME JE NAMENjEN 

U medicinskom fitocentru Alfit lekari preporučuju primenu Agarikus kapsula u slučajevima:

  • karcinomnih oboljenja u terapiji: kao sredstvo regulacije imuniteta, kao sredstvo podrške organizmu kod radio i hemioterapije;
  • kod pacijenata sa povećanom telesnom masom, kod normalizacije procesa metabolizma masti;
  • kod stanja steatoze (masne jetre) kao sredstvo aktivacije fermentne aktivnosti jetre;
  • kod psorijaze;
  • kod virusa, bakterija i parazita;
  • kao sredstvo sa izraženim detoksikacionim svojstvima.

Agarikus fitokompleks može da se kombinuje sa ostalim lekovitim biljem, čajevima i lekovima. Preporučenu dnevnu dozu ne treba prekoračiti. Ne preporučuje se deci, trudnicama i dojiljama.