You are here

NUTRIMAX +

NUTRIMAX +
Šifra:
3578830414122
Cena:3.255,00 RSD
Prosek: 6 (1 glas)

NUTRIMAX +

Otklanja upale, normalizuje rad urogenitalnog sistema

Bakterije, virusi, gljivice i paraziti su mikroorganizmi, uzročnici, nama još od detinjstva poznatih, infekcijskih oboljenja. Osnovna i prva reakcija našeg organizma na delovanje ovih štetnih faktora je upala koja se ispoljava nizom promena u krvnim sudovima i tkivima.

Upalni proces se na sledeći način može opisati: oblast koja je napadnuta patogenim bakterijama provocira širenje krvnih sudova, što uzrokuje pojačani krvotok, povećava se propustljivost krvnih sudova i kapilara što leukocite vodi iz krvne plazme u oblast gde se povreda nalazi. Na ovaj način dolazi do poremećaja funkcija u organizmu. A to je dobra odskočna daska za obrazovanje slobodnih radikala koji razaraju ćelije našeg organizma i dovode do teških oboljenja, među kojima visoko mesto zauzimaju oboljenja urogenitalnog trakta.

Osnovni uzrok oboljenja urogenitalnog sistema je patogena infekcija koja prodire u bubreg hematogenim putem, to jest, krvotokom iz bilo kog žarišta u organizmu ili bilo koje opšte infekcije. Ipak, u većini slučajeva, bakterije koje su krvotokom prenete u bubreg, neće se tu zadržati ako u bubregu nema venske stagnacije, odnosno poremećaja u oticanju venske krvi.

Upravo venska stagnacija, koja otežava oticanje urina iz bubrega, osnovni je uzrok zadrške uzročnika bolesti u njima, koji kao rezultat dovode do urogenitalnih oboljenja kao što su pijelonefritis, uretritis, cistitis i mnoga druga.

Kompleks vitamina i minerala, Nutrimax+, pomoćiće u smanjenju broja infekcijskih oboljenja, pre svega, oboljenja urogenitalnog sistema, ima diuretičko dejstvo, čisti bubrege i urinarne kanale. Ovaj idealno izbalansirani kompleks ne sadrži samo biljne komponente sa izraženom urinarnom i protivupalnom aktivnošću, već i vitamine i minerale koji jačaju zidove krvnih sudova, smanjuju propustljivost istih i ostvaruju antioksidantnu zaštitu.

Kineska anđelika ima efekat za jačanje čitavog organizma, a zbog eteričnih ulja, sposobna je da pruži spazmolitičko i protivmikrobno delovanje, čiji je rezultat smanjenje rizika od nastanka infekcijskih oboljenja. Eterična ulja iz virdžinijskog oraha imaju izražena protivupalna svojstva. Zahvaljujući zajedničkom delovanju sa vitaminom PP, virdžinijski orah doprinosi izbacivanju primesa krvi iz urinarnih puteva. Pored izbacivanja krvi, virdžinijski orah sa biljkom medveđe grožđe filtrira, izbacuje krajnje produkte metabolizma, višak natrijuma i vode iz krvi. Listovi medveđeg grožđa imaju antimikrobna i izražena protivupalna svojstva. Medveđe grožđe kao da umiva urinarne kanale od produkata upale, čime se efikasno protiv istih bori. Ove komponente zajedno uvećavaju sposobnost da se iz organizma izbacuju soli i voda, čime se smanjuje zadržavanje viška tečnosti u organizmu — oticanje, nadutost lica, gojaznost, pa i celulit.

Vitamini B grupe sa mineralima kao što su gvožđekalcijum i magnezijum doprinose opuštanju glatke muskulature urinarnih kanala. Dok magnezijum ima vazodilatatorno dejstvo, kalcijum jača zidove krvnih sudova i smanjuje rizik od upale. Magnezijum smanjuje spazam urinarnih kanala i mokraćne bešike, smanjuje bolove i doprinosi boljem pražnjenju mokraćne bešike.

Gvožđevitamini B1 i B2, kao i vitamin H su neophodni za normalan rad urogenitalnog sistema, gde gvožđe i vitamin B2 neutrališu delovanje toksičnih materija i poboljšavaju funkcije bubrega i urinarnih puteva; vitamin B1 nastupa kao antioksidans, štiteći bubrege i čitav organizam od pogubnog delovanja slobodnih radikala.

 

PREDNOSTI

Nutrimax + ne sadrži samo biljne komponente sa izraženom urinarnom i protivupalnom aktivnošću, već vitamine i minerale koji jačaju zidove krvnih sudova, smanjuju propustljivost istih i ostvaruju antioksidantnu zaštitu.


Za razliku od sintetičkih diuretika, biljne komponente proizvoda Nutrimax + ne deluju agresivno i nemaju neželjena dejstva na balans životno važnih elektrolita, tj., imaju efekat čuvanja kalijuma.

 

 

SASTAV JEDNE KAPSULE

Kineska anđelika 31 mg
Virdžinijski orah 31 mg
Medveđe grožđe 31 mg
Kalcijum 26 mg
Magnezijum 26 mg
Vitamin PP 18 mg
Gvožđe 7 mg
Vitamin B5 6 mg
Vitamin B6 1,65 mg
Vitamin B2 1,6 mg
Vitamin B1 1,15 mg
Vitamin B9 0,2 mg
Vitamin H 0,15 mg
Vitamin D3 5 μg
Vitamin B12 1 μg

Proizvođač: Vision Rusija

Uvoznik:Vision doo Srbija