You are here

KEDROVO ULJE kapsule 330 mg, 60 kapsula.

KEDROVO ULJE kapsule 330 mg, 60 kapsula.
Šifra:
700
Cena:730,00 RSD
Proizvod je neocenjen
 

 

- podstiče smanjenje nivoa holesterola u krvi

- podstiče poboljšanje metabolizma u organizmu

- podstiče smanjenje formiranja aterosklerotskih plakova

 

Sastav:  kedrovo ulje, omot (želatin, glicerin (plastifikator), voda), vitamin E.

Jedna kapsula sadrži GLA 18% i LA 36%.

 

Oblast primene: kao dodatni izvor polinezasićenih masnih kiselina Omega-6 (linolne kiseline, gama-linoleinske kiseline), vitamina Е.

 

_____________________________________________________

 

Gama-linoleinska kiselina (GLA) je bitni faktor za stabilizaciju svih metaboličkih procesa. Neophodna je organizmu za proizvodnju pojedinačnih hormona koji podstiču funkcionisanje mnogih tkiva organizma i učestvuju u različitim fiziološkim procesima. Navedena kiselina je najzdravija od Omega-6 polinezasićenih masnih kiselina, a u isto vreme je i najdeficitarnija.

 

Linolna kiselina (LA) je bitni sastojak zdrave ishrane. Linolna kiselina u organizmu se brzo pretvara u gama-linoleinsku kiselinu i spada u nezamenljive masne kiseline potrebne za normalno funkcionisanje organizma.

 

 

Vitamin Е koji sadrže ulja „Biokontur“, sprečava oksidaciju masnih kiselina, samim tim štiti njihova korisna svojstva od uticaja spoljašnje sredine.

 

_____________________________________________________

 

Uputstvo za primenu: doza za odrasle i decu stariju od 14 godina je 2 kapsule 1-3 puta dnevno tokom obroka. Period prijema iznosi 1 mesec. Moguća i ponovna upotreba tokom godine. Nije lek.

 

Kontraindikacije: individualna preosetljivost na neki od sastojaka proizvoda, trudnoća, dojenje. Pre početka primene posavetujte se sa lekarom.

 

Uslovi čuvanja: čuvati na suvom mestu zaštićenom od direktne sunčeve svetlosti, van domašaja dece, na temperaturi do najviše 25 °С.

 

Rok trajanja: 2 godine. Datum proizvodnje utisnut na pakovanju.