You are here

BIOČAGA

BIOČAGA
Šifra:
820
Cena:3.450,00 RSD
Prosek: 6 (1 glas)

U Pribajkalu, pod robnom markom Bajkalska legenda proizvodi se jedinstveni prirodni koncentrat gljive čage – sublimirani ekstrakt – BIOČAGA.

Sastav preparata BIOČAGA

100% ekstrakt čage. Ne sadrži nikakve dodatne aditive. Proizvodi se na niskim temperaturama Sibira kako bi se očuvala sva lekovita svojstva gljive.

ČAGA (lat. Inontus Obliquus) je gljiva koja parazitira na stablima bele breze.

Zbog izuzetno korisnog dejstva na ljudsko zdravlje svrstana je u zvaničnu državnu dokumentaciju širom sveta. Od strane FDA (SAD) klasifikovana je kao dodatak ishrani, a od strane WTO (Evropa) i u farmakopeji Ruske Federacije registrovana je kao lekovita gljiva koja se koristi u medicinske svrhe.

Postojbina čage je Sibir, odakle se ova gljiva postepeno svugde nastanila. Čaga koja se sakuplja u Pribajkalskim šumama ima najjača lekovita svojstva. To je najverovatnije uslovljeno klimatskim prilikama koje vladaju u tim oblastima, surovim zimama sa naglim i velikim promenama temperature do ekstremnih vrednosti.

Preporučena primena ČAGE

 • Za prevenciju onkoloških obolenja.
 • Kao sredstvo koje poboljšava opšte stanje onkoloških bolesnika (otklanja intoksikaciju od tumora, ublažava bol, povećava apetit, poboljšava san, normalizuje rad crevnog trakta). Pojačava citostastičku aktivnost protivtumornih preparata.
 • Kao imunomodulator (povećava odbrambenu sposobnost organizma protiv virusnih, mikrobnih i gljivičnih agenasa)
 • Kod astenije, uključujući i stanja posle operacija, povreda i teških bolesti.
 • Za čišćenje organizma – izbacuje iz organizma toksine, radionuklide i teške metale. Poboljšava stanja kod trovanja hranom, alkoholom, tumornih intoksikacija itd.
 • Za korigovanje deficita mikroelemenata (posebno kalijuma i magnezijuma), za ponovno uspostavljanje elektrolitske ravnoteže.
 • Kod stanja stresa i depresije.
 • Regeneriše razmenu materija moždanog tkiva nakon povreda i moždanih udara, poboljšava pamćenje.
 • Kod zatvora i grčeva digestivnog trakta.
 • Za stabilizaciju arterijskog i venskog pritiska i aritmija.
 • Za regulaciju nivoa estrogena naročito u menopauzi.

Čaga se može koristiti kao pomoćno sredstvo zajedno sa standardnom terapijom u lečenju:

 • Gastritisa
 • Čira na želucu i dvanaestopalačnom crevu
 • Diskinezije žučne kese i creva hipomotornog tipa
 • Polipoze želuca i crevnog trakta
 • Dijabetesa i intolerancije na glukozu (preddijabetesa)

Lokalno se čaga koristi

 • U tretmanu razderotina i posekotina – posipanjem praška čage sprečava se infekcija rane.
 • U stomatologiji: ispiranje kod paradontoze, paradontitisa, stomatitisa, direktna aplikacija u džep.

Čaga se preporučuje

Maligne bolesti i primena hemioterapije, radioterapije

Radi povećanja nivoa zaštite od nastanka malignih bolesti. Kod karcinoma paralelno sa primenom hemioterapije i radioterapije.

U oblastima čiji žitelji tradicionalno piju čaj od čage, stopa obolevanja od karcinoma (raka) je znatno manja nego u opštoj populaciji.

Biočaga značajno ublažava neželjene reakcija hemioterapije i radioterapije. Značajno smanjuje recidive (povratak bolesti). Biočaga ne umanjuje efikasnost lečenja maligniteta hemioterapijom i radioterapijom, samo umanjuje štetne efekte navedenih procedura, što je verifikovano kliničkim studijama.

U sastavu Biočage u velikim količinama nalaze se supstance koje imaju direktno tumorostatičko dejstvo (zaustavljaju rast i deobu tumorskih ćelija) i utiču na povlačenje metastaza: fenolni aldehidi, polifenoli, oksifenilkarbonova kiselina i njihovi hinoni, steroidna jedinjenja( lanosterol i inotodiol)…

Bakterije i virusi

Dokazana su direktna dejstva na zaustavljane rasta i razmnozavanje bakterija i virusa, kao i direktno stimulativno dejstvo na ćelijski i humoralni imunitet. Visok stepen efikasnosti od pravilno konzumirane Biočage dokazan je kod virusa: gripa, herpesa, humane papilome, HIV-a (Patentirano u Institutu za virusologiju i biotehnologiju u Novosibirsku) ;

Radna sposobnost

Povećava radnu sposobnost, raspoloženje, poboljšava pamćenje i pomaže u borbi sa nesanicom. Ona poboljšava razmenu materija u moždanom tkivu i delotvorna je kod ljudi koji su imali moždani udar ili težu povredu glave.

Kod bolesti digestivnog trakta

Primenjuje se u lečenju bolesti digestivnog trakta, efikasna je kod ulkusa, grčeva i kod hronične opstipacije (zatvora).

Snižava nivo šećera u krvi

Snižava nivo šećera u krvi za 15-30% ukoliko je pravilno dozirana.

Detoksikacija organizma

Čisti organizam od radionuklida, teških metala i toksina, olakšava stanje tokom egzogenih intoksikacija (toksini iz hrane, alkohol, velika količina lekova i slično) i endogenih intoksikacija (maligni tumori, teška oboljenja, metabolički produkti…).

Imunostimulator

Čaga stimuliše opšti imunitet i štiti od virusnih, infektivnih i gljivičnih obolenja.

Svojstva organskih komponenata ČAGE

Osnovne aktivne komponente čage su hromogene supstance ili kompleks hromogenih supstanci, koje su rastvorljive u vodi. Kompleks hromogenih supstanci se sastoji od fenol-aldehida, polifenola, oksifenil-karbonskih kiselina i hinona. Hromogene supstance koje su rastvorljive u vodi, steroidna jedinjenja i alkaloidi ispoljavaju protivtumorno dejstvo. Tanini iz sastava čage deluju protivupalno. Lokalno aplicirana čaga moze da dovede do hemostaze (zaustavljanja krvarenja) zahvaljujući sastavu tanina. Fitoncidi obezbeđuju antimikrobno dejstvo. Zbog flavonoida čage proizvod ima antioksidativno, protivupalno, spazmolitičko, diuretičko dejstvo i pospešuje lučenje žuči. Melanin doprinosi stimulaciji procesa razmene materija u organizmu, ima protivupalni i regenerativni efekat.

Svojstva neorganskih komponenata ČAGE

Čaga sadrži veliku količinu mikroelemenata: kalijum, magnezijum, mangan, cink, soli silicijuma, kalcijum, kobalt, bakar, natrijum, nikl, srebro, germanijum 132… Posebno su u čagi zastupljeni kalijum i magnezijum, što je važno kod kardiovaskularnih bolesti, kao i za ponovno uspostavljanje elektrolitske ravnoteže organizma nakon trovanja hranom i drugih stanja praćenih povraćanjem i prolivom.

Kontraindikacije

Individualna intolerancija, trudnoća i dojenje.

Način primene

1 – 2 merne kašičice rastvoriti u 100-200 ml vode. Ukoliko se koristi voda iz česme, prokuvati, potom ohladiti na 50 stepeni C.

Odrasli: 2-4 puta na dan 30 minuta pre ili sat i po nakon jela.