You are here

MUMIO ALTAJSKI ALMAZ kapsule - AKCIJA 1+1

MUMIO ALTAJSKI ALMAZ kapsule - AKCIJA 1+1
MUMIO ALTAJSKI ALMAZ kapsule - AKCIJA 1+1
Šifra:
8606108480397
Cena:1.270,00 RSD
Prosek: 5.8 (4 glasova)

Mumio se koristi u medicinske svrhe poslednjih 3000 godina. Njegova lekovita svojstva su istražena i posebno dobro izučena u kineskoj i indijskoj tradicionalnoj medicini.
U traktatima kineske drevne medicine mumio se naziva «planinske suze», a u Indiji – šilajit. Od 17. pa do početka 20. veka mumio je bio strateški proizvod u trgovinskoj razmeni između Altajske regije Rusije i Kine.

U prirodi, mumio srećemo u planinskim predelima dalekog istoka. Poreklo je poznato u smislu lokacije, ali u stručnim krugovima još uvek se diskutuje o nastanku te supstance.
Postoje razne teorije, ali ni jedna od njih nije priznata kao vodeća, a samim tim poreklo «planinskih suza» i dalje se smatra nejasnim.
Uprkos tome hemijski sastav mumia se veoma aktivno istražuje kao i njegova svojstva na žive organizme. Mumio (mumie) sadrži veoma retke aminokiseline, minerale i masne kiseline.
Mumio (mumie) sadrži veliki broj minerala, šest aminokiselina, prirodne steroide, vitamine A, B, C i P (citrine), fosfolipide i polifenol komplekse, terpenoide. Takođe su prisutni makroelementi (kobalt, nikl, bakar, cink, mangan, hrom, gvožđe, magnezijum i drugi).
Do danas je otkriveno više od 80 veoma važnih biološki aktivnih supstanci u mumiu. U zavisnosti od porekla mumia (Rusija, Indija, Kirgizstan) hemijski sastav varira, ali dominira mišljenje da je Altajski mumio najkvalitetniji i najefikasniji po svom delovanju, ukoliko je originalan i bez dodatih hemijskih primesa. Boja mumia je tamna ili kestenjasto mrka, a ukus blago gorak. Miris je izuzetno specifičan, smatra se čak i neprijatan.

Nažalost, i danas kao i u prethodnim vekovima mumio je moguće izuzetno lako falsifikovati dodavanjem supstanci koje ne pripadaju njegovom prirodnom sastavu.
Izuzetno intenzivna boja i snažan miris mumia maskiraju boju i mirise dodatih supstanci. Nekada se dodavala čađ, ugalj i neke druge komponente koje se lako utapaju u smolasti oblik mumie, a danas se “uspešno” dodaju različite hemijske supstance koje je još teže raspoznati«na oko», a faktički čini mumie manje koncentrovanomi značajno utiču na njegovu efikasnost. Zbog navedenih razloga MUMIO ALTAJSKI ALMAZ u kapsulama je izrađen kao dehidrirano smolasto jedinjenje, bez dodatih veštačkih komponenti koje umanjuju efikasnost i povećavaju masu proizvoda.

SASTAV: Nativan altajski mumio 100%, prečišćen, dehidriran. Bez dodatih aditiva.

NAČIN DELOVANjA I SVOJSTVA:

– Antibakterijska i antivirusna svojstva. Stimuliše imunitet, štiti organizam od virusnih i bakterijskih infekcija.
– Ubrzava proces regeneracije unutrašnjih organa, obnavlja i pospešuje razvoj ćelija hrskavičavog i kostnog tkiva.
– Protivupalno: blagotvorno utiče na smirivanje upalnih procesa zbog svog organsko – mineralnog kompleksa koji se sastoji od masnih kiselina, magnezijuma, bakra, kalcijuma i cinka kao i drugih elemenata.
– Analgetsko dejstvo u smislu umanjenja bolova.
– Blagotvorno utiče na organizam žena i muškaraca. Povećava plodnost kod žena i muškaraca.
– Poboljšava metabolizam ćelija i utiče na povećanje lučenja kolagena, široko se primenjuje u kozmetologiji.

KADA SE PRIMENjUJE I KOME JE NAMENjEN MUMIO ALTAJSKI ALMAZ U KAPSULAMA?

U Rusiji lekar ili farmaceut može preporučiti MUMIO ALTAJSKI ALMAZ u sledećim stanjima:
– opšta hronična slabost organizma nepoznate etiologije, kao i oporavak nakon preležanih teških bolesti;
– autoimuna oboljenja uključujući alergije;
– oboljenja koštano-zglobnog sistema: osteopenija i osteoporozaprelomi, različitog lokaliteta, uključujući komplikovana oštećenja i prelome pršljenova i zglobova kuka; upalni procesi: išijasreumatoidni artritis;
– kardiovaskularna oboljenja: tromboza, proširene vene, slabost i krhkost krvnih sudova, nepravilnosti rada srčanog mišića;
– bolesti pluća i organa za disanje;
– oboljenje jetre i digestivnog trakta: gastritiskolitis, Kronova bolest, čir, simptom nervoznih creva, kamen u žuči;
– bolesti bubrega i bešike: uporne urinarne infekcije bubrega, bešike i mokraćnih kanala;
– kožna oboljenja: dermatitis, psorijazaekcemi, hematomi, gnojne rane, opekotine, posekotine, čirevi;
– ginekologija: vaginalna kandidijaza, bakterijska vaginoza, mešovite vaginalne infekcije, miomi, promene na sluzokoži grlića materice, ciste na jajnicima, neplodnost.U tretmanu ginekoloških oboljenja, efekat dejstva mumia znatno se uvećava paralelnom primenom 
vaginaleta Feminormal.
– preventiva nastanka tumoroznih pojava polne regije;
– narušena stanja nervnog sistemaglavobolja, neuralgija, nesanica, vrtoglavica, neurozaanksioznost;
– anemija;
– dijabetes;
– opadanje kose i promene na koži;
– u slučaju razvoja hroničnih oboljenja povezanih sa prirodnim procesima starenja organizma kao dodatna pomoć funkcionisanju organizma osobama u zrelom uzrastu.

MUMIO ALTAJSKI ALMAZ KAPSULE mogu da se kombinuju sa ostalim lekovitim biljem, čajevima i lekovima.
Pogodno za kontinuiranu upotrebu.

NAZIV PROIZVODA:MUMIO ALTAJSKI ALMAZ KAPSULE
Neto količina: 40 kapsula (9,2 gr).

KAKO SE PRAVILNO KORISTE MUMIO ALTAJSKI ALMAZ KAPSULE?
Način upotrebe: Uzimati 1 kapsulu 2 do 3 puta dnevno sa čašom vode.
Za primenu u kozmetologiji: Kapsulu sa dehidriranim nativnim mumiom otvoriti i dodati u kremu, mleko za skidanje šminke, balzam za telo, šampon, balzam za kosu, tečni sapun, kremu za ruke ili bilo koju drugu kozmetičku supstancu. Na 100 gr kozmetičkog proizvoda se dodaje od 0,4 do 0,6 gr mumio (od 2 do 3 kapsule). Za tretiranje strija i protivcelulita koristi se koncentracija 0,6 gr i
više na 100 gr kozmetičkog proizvoda (3 i više kapsule). Promešati i koristiti prema uputstvu kozmetičkog proizvoda.

NAPOMENE: Pre korišćenja proizvoda poželjno je upotrebiti manju dozu (1/4 od preporučene), kako bi se uočile moguće individualne reakcije.
Pre upotrebe poželjno je konsultovati se sa lekarom ili farmaceutom.
KONTRAINDIKACIJE: Kontraindikacije nisu zabeležene osim individualne preosetljivosti.

UPOZORENjA: Ne koristiti u slučaju preosetljivosti na komponentu proizvoda, kao i tokom trudnoće i dojenja.

ROK TRAJANjA: Četiri godine od datuma označenog na ambalaži.

NAČIN ČUVANjA: Proizvod čuvati zatvoren, u originalnom pakovanju na suvom i tamnom mestu, na temperaturi ne većoj od 25°C, izvan domašaja dece.

ISPITIVANjE:
Proizvod je laboratorijski ispitan. Na osnovu dobijenih rezultata laboratorijskog ispitivanja Instituta za javno zdravlje Republike Srbije i stručnog mišljenja Farmaceutskog fakulteta
Univerziteta u Beogradu, u skladu sa Zakonom o bezbednosti hrane, Zakonom o zdravstvenoj ispravnosti životnih namirnica i predmeta opšte upotrebe i odgovarajućim podzakonskim aktima, proizvod ispunjava uslove propisane navedenim zakonskim propisima.U skladu sa zakonima RS i propisanim zakonskim regulativima, na pakovanju proizvoda se nalaze informacije namenjene krajnjem korisniku navedene od strane Farmaceutskog fakulteta u Beogradu.
Upotrebu kapsula MUMIO ALTAJSKI ALMAZ je odobrilo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije kao dodatak ishrani, rešenjem br. 16169/2020 od 30.03.2020. godine.

POREKLO PROIZVODA:
Proizvedeno i uveženo iz Rusije.
Proizvođač: OOO NARINE, Republika Altaj, S. Majma, ulica Sovjetskaja 92, Rusija.
Uvoznik i distributer: RuLek RBF doo, Mirijevski bulevar 7 Đ, Beograd, Srbija.